Upozorňuje spoločnosť TikTok, keď urobíte snímky obrazovky

Pre väčšinu z nás snímanie obrazovky vyzerá úplne normálne a neškodne. Vo väčšine aplikácií, ako je WhatsApp alebo Instagram, je to dosť nekonečné. To je od toho strašné aplikácie neinformujú používateľov keď niekto vezme snímku obrazovky. Snapchat upozorní, keď niekto tajne urobí snímku svojho príbehu. A úplne rovnaké obavy sa kaskádovali aj na TikTok.




Koniec koncov, zdieľate pohľady na svoj život. Oznamuje TikTok niekomu, keď urobíte snímku obrazovky s videom alebo profilom?

No, nie. TikTok o tom nikoho neinformuje. A funguje to oboma spôsobmi. Aplikácia nebude informovať, keď niekto urobí snímku obrazovky vášho profilu alebo stiahne vaše videá synchronizujúce pery do ich telefónu.



Pre väčšinu používateľov TikTok to nemusí byť veľký problém, pretože aplikáciu ovláda vystavenie, čo znamená, že väčšina používateľov uprednostňuje používanie verejných profilov. toto verejná povaha TikTok tiež spôsobuje jeden závažný problém - vaše videá sú tiež ľahko prístupné každému, kto si ho môže stiahnuť. Pamätajte si, že sa nemusíte obávať iba priateľov alebo sledovateľov.



Poznámka: Stiahnutie videí kohokoľvek bez jeho výslovného súhlasu patrí pod zložité územie a možno ho považovať za neetické alebo dokonca kvalifikované ako prenasledovanie.
Tiež na Vedenie Tech
Top 10 tipov a trikov pre aplikáciu TikTok (Musical.ly)
Čítaj viac




Zmena nastavení ochrany osobných údajov v TikTok

Videá, ktoré vytvoríte v službe TikTok, nie sú určené len na to, aby ich objavili vaši sledovatelia. Vyhľadávať môže každý, kto má prístup k aplikácii stiahnite si tieto videá, a samotný počet videí Instagramu v tom istom bode dokazuje tento bod. Toto je desivá situácia pre niekoho, kto vytvára tieto videá pre väčšinu zábavy a nesnaží sa ísť vírusovo.

Dobrou správou je, že TikTok poskytuje niekoľko nastavení ochrany osobných údajov. Jednoducho prejdite na Profil a klepnite na ikonu v tvare ozubnice.

Teraz klepnite na Súkromie a bezpečnosť> Povoliť sťahovanie a vyberte tlačidlo Vypnúť. Po klepnutí na Zdieľať potom vaši sledujúci neuvidia tlačidlo Stiahnuť.

Táto časť obsahuje ďalšie dôležité nastavenie ochrany osobných údajov. Môžete tiež obmedziť, kto bude reagovať a komentovať vaše videá. Klepnite na prvú a druhú možnosť a namiesto položky Všetci vyberte položku Priatelia.

Zlou správou je, že prepínanie videí na vypnuté nie je úplne spoľahlivé. Niektoré aplikácie môžu tieto možnosti ochrany osobných údajov prepísať. Znamená to, že ktokoľvek, kto má prístup k stiahnutiu videa a konkrétnej adrese URL, si môže stále udržať ruky pri vašom videu.

Preto je obmedzenie, kto môže vidieť vaše paródie, najzreteľnejším krokom na zabezpečenie vášho účtu TikTok. Týmto sa vaše nové odovzdané údaje skryjú pred očami verejnosti a uvidia ich iba vaši sledovatelia. Prirodzene, budete musieť obchodovať s radosťou a reakciami kvôli súkromiu. Noví používatelia budú musieť požiadať, aby vás nasledovali, aby ste videli svoje nové odovzdané videá.

Ak chcete vykonať tieto zmeny, prejdite do sekcie Súkromie a bezpečnosť> Súkromný účet a prepnite prepínač do polohy zapnuté.

Na testovanie týchto zmien môžete nainštalovať aplikáciu TikTok Lite a zistiť, ako sa váš profil a videá zobrazujú iným ľuďom.

Poznámka: Nastavenia ochrany osobných údajov nemajú vplyv na videá, ktoré boli stiahnuté v minulosti. Stúpenci, ktorí to často robia, budú aj naďalej robiť to isté napriek relevantným nastaveniam ochrany osobných údajov.
Tiež na Vedenie Tech
#privacy
Kliknutím sem zobrazíte našu stránku s článkami o ochrane osobných údajov



Bonusový tip: Digitálny blahobyt

Je samozrejmé, že s aplikáciami ako TikTok je to ľahké stratiť prehľad o čase, Jednoducho prejdite prstom nahor a uvidíte, o čom hovorím. Ak vášnivý milenec TikTok vo vás ťažko ovláda svoju závislosť na tejto aplikácii, je tu pre vás dobrá správa. Aplikácia prichádza s vstavanou funkciou, ktorá vám pomôže prevziať kontrolu nad svojím životom späť.

Táto funkcia, pomenovaná ako digitálny blahobyt, vám umožňuje obmedziť používanie TikTok na asi dve hodiny denne.

Ak ju chcete nastaviť, prejdite na Nastavenia a klepnite na Digitálny blahobyt. Nastavte kód PIN a prepínač prepnite do režimu Správa času obrazovky.

Zlou správou je, že od chvíle, keď ste nastavili kód PIN, poznáte ho celkom dobre. Po opätovnom zadaní kódu PIN je ľahké po prekročení vopred stanoveného časového limitu skĺznuť a prehodiť králičiu dieru.

Táto funkcia je len spôsob, ako vám pripomenúť, že ste prekročili svoj časový limit a musíte prejsť do skutočného sveta.

Vedel si: Facebook spustil aplikáciu s názvom TikTok Laso v roku 2018?
Tiež na Vedenie Tech
Ako pridať reakcie na videá na TikTok
Čítaj viac




Prevencia je lepšia ako liečba

S koniec 500 miliónov mesačne aktívnych používateľov sa TikTok rýchlo stáva zábavným centrom. Každý deň sa k nemu pridávajú tisíce ľudí. Je preto nevyhnutné, aby váš profil a videá TikTok zostali v bezpečí.

Aj keď TikTok neponúka veľa, pokiaľ ide o súkromie a bezpečnosť, nezabudnite využiť ponúkané nastavenia. Koniec koncov, len zriedka sa obsah zverejnený na verejnej platforme úplne odstráni z internetu. Takže musíte byť opatrnejší s obsahom, ktorý uverejníte a kto si ho môže zobraziť všetci.

Ďalej: Hľadáte jazz svoje videá TikTok s niekoľkými skvelými efektmi a filtrami? Tu je niekoľko najlepších aplikácií na úpravu videa pre smartfóny s Androidom.