Kompletný sprievodca archívom príbehov na Facebooku

Vaše príbehy na rôznych sociálnych sieťach sú predvolene pominuteľné. Okrem ich stiahnutia nie je k dispozícii žiadna iná možnosť, ako ich kedykoľvek odstrániť, skôr ako vyprší. To sa však mierne zmenilo vďaka funkcii archívu príbehov na Facebooku.







Podobné ako archívna funkcia na Instagrame, Facebook nedávno predstavil možnosť archivácie pre svoju vlastnú platformu. Príbehy, ktoré po 24 hodinách zmiznú z verejného pohľadu, budú navždy k dispozícii vo vašich archívoch. Pokiaľ ich neodstránite ručne.

Toto sa vám hodí v čase, keď si chcete pozrieť svoje staré príbehy. Môže vám tiež pomôcť skontrolovať a znova naložiť pôvodné príbehy, ktoré ste vytvorili.



Bez ďalšieho povyku začnime v tomto sprievodcovi archívom príbehov na Facebooku.





Povoliť archív príbehov

Funkcia archívu príbehov je na Facebooku predvolene povolená. Vždy, keď uverejníte príspevok, do 24 hodín sa automaticky presunie do sekcie Archív.





Skontrolujte archív príbehov

Príbeh by bol k dispozícii v archíve až potom, čo tam bude celý deň. Ak príbeh skôr odstránite, nebudete ho môcť zobraziť v sekcii archívu.

Teraz musíte premýšľať, kde je archívna sekcia. Je to tak na domovskej stránke Facebooku.

Mobilné aplikácie

Ak si chcete zobraziť archivované príbehy v mobilných aplikáciách Facebook, klepnite na možnosť Váš archív, ktorá sa nachádza v pravom hornom rohu sekcie Príbehy na domovskej obrazovke aplikácie. Tu nájdete všetky archivované príbehy.

Poznámka: Ak nevidíte sekciu archivácie, mali by ste aktualizovať svoju aplikáciu na Facebooku.


Desktop

Ak chcete zobraziť časť archívu na pracovnej ploche, otvorte domovskú stránku Facebooku a kliknite na možnosť Archivovať v hornej časti sekcie Príbehy.




Prípadne nájdete sekciu archívu na svojej profilovej stránke hneď pod obrázkom obálky.




Tiež na Vedenie Tech
#Facebook
Kliknutím sem zobrazíte našu stránku s článkami na Facebooku



Zakázať archív príbehov

Ak z nejakého dôvodu nechcete, aby Facebook archivoval vaše príbehy, môžete ho zakázať. Po deaktivácii už Facebook nebude ukladať kópie vašich príbehov. Tu je návod, ako to urobiť.

Mobilné aplikácie

Krok 1: Otvorte mobilnú aplikáciu Facebook. Na domovskej obrazovke klepnite na možnosť Váš archív.




Krok 2: Na ďalšej obrazovke klepnite na ikonu Nastavenia v pravom hornom rohu. Potom vypnite prepínač možnosti Uložiť do archívu.







Desktop

Krok 1: Otvorte webovú stránku Facebook a kliknite na možnosť Archív, ktorá sa nachádza v hornej časti príbehov.




Krok 2: Na otvorenej stránke kliknite na ikonu Nastavenia v pravom hornom rohu.




Krok 3: V rozbaľovacej ponuke kliknite na tlačidlo Vypnúť archív príbehov.








Odstrániť z archívu

Ak chcete príbehy z účtu Facebook natrvalo odstrániť, musíte ich tiež odstrániť z archívu. Tu je postup, ako to urobiť na mobilných a stolných počítačoch.

Mobilné

Krok 1: Otvorte mobilnú aplikáciu Facebook a na domovskej obrazovke klepnite na tlačidlo Váš archív.




Krok 2: Klepnite na fotografiu, ktorú chcete odstrániť. Potom klepnite na ikonu troch bodov v pravom hornom rohu a v ponuke vyberte možnosť Odstrániť fotografiu.







Desktop

Krok 1: Otvorte webovú stránku Facebook a na domovskej stránke kliknite na Archív.




Krok 2: Tu nájdete všetky svoje archivované príbehy. Kliknite na príbeh, ktorý chcete odstrániť.




Krok 3: Kliknite na ikonu s tromi bodkami v pravom hornom rohu a v ponuke vyberte možnosť Odstrániť fotografiu.




Tiež na Vedenie Tech



Príbehy Instagramu a príbehy na Facebooku: Aký je rozdiel
Čítaj viac




Stiahnite si archívy príbehov

Povedzme, že ste na Facebooku uverejnili úžasný príbeh, ktorý teraz chcete zdieľať na Instagrame, Ak nemáte jeho kópiu, môžete si ju kedykoľvek stiahnuť z archívov príbehov Facebooku do svojho telefónu. Po stiahnutí môžete zverejniť ho na Instagrame,

Ak chcete fotografiu uložiť, prejdite do mobilnej aplikácie Facebook na časť Archív. Potom vyberte fotografiu a klepnite na ikonu troch bodov. V zobrazenej ponuke klepnite na Uložiť fotografiu.











Zdieľajte znova

Ak však chcete znova zdieľať samotné príbehy na Facebooku, Facebook ponúka veľmi vhodnú možnosť.

Jednoducho prejdite do sekcie Archív a vyberte fotografiu. Potom klepnite na tlačidlo Zdieľať v pravom dolnom rohu. Potom naň môžete pridať efekty, text a čmáranice.











Najčastejšie otázky

Tu je niekoľko častých otázok týkajúcich sa archívu Facebook.

Sú archivované príspevky súkromné?

Áno. Akonáhle je príbeh archivovaný (po dvadsiatich štyroch hodinách), bude viditeľný iba pre vás. Môžete ich odstrániť alebo znova uverejniť, ako je uvedené vyššie.

Vytvárajte najvýznamnejšie udalosti z archivovaných príbehov

Ak ty posielajte príbehy Instagramu často, musíte byť oboznámení s funkcia zdôrazňuje príbehy, Žiaľ, na Facebooku nemôžete vytvoriť najvýznamnejšie udalosti, pretože táto funkcia zatiaľ nie je k dispozícii.

Tiež na Vedenie Tech



Top 13 príbehov na Facebooku Tipy na použitie ako profesionál
Čítaj viac




Prineste archív!

Archív príbehov je úžasná funkcia, ktorú nám Facebook zveril. Namiesto toho, aby ste nechali svoje príbehy vyblednúť, získate archív, ktorý tieto spomienky znovu načíta. Nikdy nevieš, kedy príde vhod, aby si získal tie dôležité.