Môžu ľudia vidieť, či si ukážem ich obrázok v profile Facebook?

Priznajme to, že sme spoločenské zvieratá. Existujú iba a zanedbateľných pár ľudí, ktorí nie sú na Facebooku alebo rôzne iné formy sociálnych médií, Akokoľvek zábavné sú tieto platformy sociálnych médií, téma súkromia sa stále vznáša.




Takže medzi dilemou zdieľanie a ochrana, vzniká otázka - môžu ľudia vedieť, či ja screenshot ich profilové fotografie na Facebooku?



Ak ste ten pravý snímanie snímok obrazovky, potom je odpoveď znateľnáNie.Facebook neinformuje osobu, ak urobíte snímku obrazovky s profilovým obrázkom. Na rozdiel od služby Snapchat tu máte iba upozornenie, ktoré ste dostali od telefónu, že ste urobili snímku obrazovky.



Pozrieť viac: Môžem vidieť, kto pozrel môj profil na Facebooku?

To isté možno povedať o Facebook Messenger tiež. Nezáleží na tom, či ide o rozhovor s priateľom alebo s úplným cudzincom, funkčnosť snímky obrazovky bude fungovať viac-menej ako v akejkoľvek inej aplikácii - iba telefón vás bude informovať o snímkach obrazovky.

Ale potom, ak ste skutočne znepokojený obrázky plávajúce okolo v sociálnych médiách, v skutočnosti toho veľa nemôžete urobiť. Okrem toho, samozrejme, nikdy nezverejňujte obrázok ani neobmedzujte publikum na svojich priateľov.

Vyskúšajte tieto skvelé funkcie Facebooku, ktoré ste nevedeli



Alternatívy snímok obrazovky

Facebook má robustné vstavané zdieľam alternatívu, ktorú môžete použiť, ak si nie ste spokojní so snímaním snímok obrazovky. Jediné, čo musíte urobiť, je kliknúť na tlačidlo zdieľania a odoslať ho priateľovi, ktorý už je na Facebooku.

Ak to tak nie je, môžete klepnúť na trojbodovú ponuku a vybrať ikonu Zdieľať externe možnosť, ktorá využíva veľa možností tretích strán, napríklad Whatsapp, Správy, Instagram atď.





Čo drží budúcnosť?

Vzhľadom na to, že existujú takmer 1,94 miliardy aktívnych používateľov Facebooku za mesiac, je najvyšší čas, aby Facebook zaviedol prísnejšiu kontrolu nad tým, kto môže ukladať alebo sťahovať vaše profilové fotografie. Zdá sa, že to vzalo na vedomie. V poslednej dobe sú niektorí používatelia hlásené, že videli a profilový obrázok v aplikácii Facebook pre Android.

toto profilový obrázok po stiahnutí zobrazí riadky podobné vodoznakom a obmedzuje činnosť snímok obrazovky, kým sa nenachádzate na profilovom obrázku.

Podobne možnosť zdieľať alebo uložiť nebude k dispozícii pre chránené profilové obrázky. A keď už hovoríme o verzii pre stolné počítače, nebudete už môcť ukladať obrázok ako obrazový súbor. Namiesto toho sa stiahne ako súbor HTML, čo je prípad väčšiny webových stránok.

Ale ako je to v prípade väčšiny experimentálnych funkcií, bude trvať nejaký čas, kým sa nevyskytnú chyby.

Pointa je, že Facebook neodosiela oznámenia, keď snímate snímky obrazovky, etickým spôsobom by však bolo použitie funkcií zdieľania. A ak by ste si to chceli vziať o niečo vyššie, pred stlačením tlačidla na stiahnutie prevezmite súhlas osoby. Ale potom, ako sa hovorí, raz zdieľať niečo na Facebooku, je to rovnaké ako vykrikovanie celého sveta.